StartMalmöBookaBoat, självbetjänade elbåtar i Malmö

BookaBoat, självbetjänade elbåtar i Malmö

Nu är det enkelt för alla som inte äger en egen båt men som vill ta en tur på vattnet att göra det. I Malmö finns Nordens första elbåtsuthyrning, BookaBoat, som också är helt självbetjänad. Den som hyr både bokar, aktiverar, kör och returnerar båten helt själv. I uthyrningen ingår en helt tyst och eldriven kanalbåt, byggd för just uthyrning.

Konceptet bygger på att du först bokar en båt via företagets hemsida. Med hjälp av en aktiveringskod som skickas med bokningsbekräftelsen aktiverar du sedan båten via en talsvarstjänst när du ska ge dig ut. Upplägget känns igen från till exempel bilbranschen där bilpooler är ett växande segment, och detta har nu även nått båtbranschen.

Verksamheten har varit igång sedan i våras och har blivit mycket uppskattad. En tur med egen elbåt passar perfekt för familjen, kompisgänget eller kollegorna som vill ta en avslappnad tur på vattnet, med en ljudlös motor och utan att behöva anstränga sig. Tjänsten är också intressant för turister eller personer som vill se sin stad från ett nytt håll. I mitten av båtarna finns ett bord som är gjort för att man ska kunna duka upp till exempel egen fika och sittplatserna är gjorda för att alla ska kunna sitta vända mot varandra.

– I Holland är uthyrning av elbåtar vanligt förekommande sedan flera år. När jag kom till Sverige 2012 saknade jag att det inte fanns något motsvarande här. Jag letade men hittade inget liknande alls i Norden. Det blev ett naturligt steg att ingå partnerskap med den största uthyraren i Holland för att få tillgång till deras erfarenhet och kunskap, utöver själva båtarna. De tillverkar och skräddarsyr våra båtar för att passa för just uthyrning via självservice och de har hunnit förfina konstruktionen i mer än tio år, säger René Heunen som är en av grundarna av BookaBoat.

Om båtarna

Båtarna är 5,5m långa, 2,4m breda och väger 1500 kg. Batteriet räcker i 14 timmar och högsta hastighet är 7,5km i timmen. Maximalt antal personer per båt är 12 personer. Flytvästar i olika storlekar, kaptenshatt och en uppsättning olika flaggor finns tillgängligt för varje båt. Turerna utgår från BookaBoats brygga vid nya Malmö Live-kvarteret.

Mer info och bokning

www.bookaboat.se

  Hotell i Malmö

Boka här: Hotell, vandrarhem, B&B i Malmö

BookaBoat, självbetjänade elbåtar i Malmö

[contentblock id=10 img=gcb.png]

BookaBoat, självbetjänade elbåtar i Malmö

BookaBoat, självbetjänade elbåtar i Malmö

Källa och bilder: BookaBoat

Andra artiklar