Stockholm

Stortorget i Ganla stan, Stockholm

Som Sveriges huvudstad är Stockholm dramatiskt belägen på 14 öar. Det är därför staden ofta kallas ”Nordens Venedig”. Stockholm är inte bara säte för den svenska riksdagen och regeringen, men också landets finansiella och ekonomiska centrum. Det har nyligen djärvt marknadsfört sig som ”The Capital of Scandinavia” – bevis kanske på att lite storstadsarrogans är inte främmande för Stockholmarna.

Regionen Storstockholm har cirka 1,8 miljoner invånare, vilket motsvarar en femtedel av den svenska befolkningen. När vi talar med svenskar om skillnaden mellan Stockholm och Göteborg, hör vi ibland: ”Stockholm är en storstad, Göteborg är en stor stad.”

Världsberömda museer och lyxig shopping

Stockholm passar för både korta resor över en helg, och även för mycket längre besök, bland annat en hel semester. Det finns världsberömda museer som Vasamuseet, den mysiga Gamla stan, det Kungliga Slottet, nöjesparken Gröna Lund och SkyView på Ericsson Globe att se.

Om du föredrar shopping, hittar du också Sveriges bästa butiker med svenskt mode, lyxvaruhus som NK och mycket mer att njuta av.

Glöm inte dina badkläder

Om du har fått nog av sightseeing och shopping, kan du alltid gå på en av de många båtar och ta en tur till den fantastiska skärgården. Efter en halvtimmes båtfärd har du glömt hela storstadens jäkt. Vid fint sommarväder bör du alltid ta med dig badkläder, eftersom stränderna i den vackra övärlden är utmärkta.

Mer info

www.visitstockholm.se


  Hotell i Stockholm

Boka här: Hotell, vandrarhem, B&B i Stockholm