Göteborg

Göteborgs hamn vid Lilla Bommen

Vi har nu bott här i över femton år och det är vårt nya hemstad. Vi älskar staden eftersom de flesta människor här är ärliga, roliga och raka på sak.

En livlig hamn och en hårt arbetande stad

Göteborg är alltid på språng. Det är en arbetarstad med en blandning av hårt fysiskt arbete och internationell handelskultur (både Volvo och SKF är ju verksamma här), samt en livlig hamn.

Göteborg är också en livlig och pulserande kulturstad. Stora utställningar, stora kongresser, stora idrottsevenemang och konserter hålls ofta här, snarare än i Stockholm. Många stora musikstjärnor spelar i Göteborg, bland annat The Boss – Bruce Springsteens framträdanden här är legendariska. Dessutom har Göteborg några museer i världsklass såsom Universeum, Nordens största Science Centre.

Fascinerande skärgård

Göteborgs centrum ligger bara ett stenkast från en fascinerande skärgård.

Den bilfria södra skärgården kan nås på bara en timme från centrum med både spårvagn och båt. Här hittar du små charmiga kustsamhällen, avskilda stränder, traditionella restauranger och boende, såsom det hemtrevliga värdshuset på Brännö, och fantastiska promenader och cyklingleder.

Norra skärgården kan nås med bil och gratis bilfärjor från Lilla Varholmen. Flera av de norra öarna är sammanknutna genom broar.

Mer info

www.goteborg.com


  Hotell i Göteborg

Boka här: Hotell, vandrarhem, B&B i Göteborg


Göteborg på sommaren

Avenyn sett från Göteborgs konstmuseum

Göteborg på sommaren

Utblick över hamnen från Utkiken på ”Läppstiften”, Lilla Bommen

Göteborg på sommaren

Lilla Bommens hamn