StartGotlandGotlandsbåten AB närmare trafikstart 2016

Gotlandsbåten AB närmare trafikstart 2016

Gotlandsbåten ABs styrelse informerade sina aktieägare igår med den positiva nyheten att man hittat ett lämpligt fartyg för kommande säsonger.

– Det känns helt fantastiskt för Gotlandsbåten att vi nått så här långt. Nu har vi ett bra fartyg som vi kan disponera många år framöver. Hon kommer att ägas av ett nytt rederi Nordic HSC AB (bakom detta står bl.a. Ralph Axelson som huvudägare) och chartras förmånligt av Gotlandsbåten. Tanken är att hon kommer att ha svensk flagg och besättning, säger Stefan Daun, styrelseordförande i Gotlandsbåten AB.

Snabbfärja HSC Express

Det aktuella fartyget är snabbfärjan HSC Express byggd 1998. Hon tar ca 900 passagerare, ca 200 bilar, 4 bussar och är 91 meter lång och 26 meter bred. Har fartresurser upp till 40 knop men i Gotlandstrafiken kommer hon att köra i ca 30 knop. Hon går just nu i trafik på Irländska sjön för rederiet P & O och har seglat för P & O sedan 2000. Även två av hennes systrar går här i Skandinavien, Max Mols (inrikes Danmark) och Fjord Cat (Norge-Danmark), och denna serie anses som en av de bästa i denna klass.

– Nu börjar jobbet med att bygga upp en organisation igen för Gotlandsbåten och detta räknar vi vara klara med framåt september/oktober, säger Ralph Axelson, VD Gotlandsbåten.

Mer info

www.gotlandsbaten.se

  Hotell på Gotland

Boka här: Hotell, vandrarhem, B&B på Gotland

Källa och bild: Gotlandsbåten AB

Andra artiklar