StartStockholmSanna Nielsen ny programledare för Allsång på Skansen

Sanna Nielsen ny programledare för Allsång på Skansen

19 år efter debuten på Sollidenscenen kommer Sanna Nielsen tillbaka till Skansen i Stockholm. Nästa sommar är det premiär för Sanna som programledare för Allsång på Skansen då hon axlar den härliga rollen att leda oss genom den svenska sommarens tisdagkvällar, både i SVT och på plats på Sollidenscenen.

– Jag är bara så löjligt lycklig säger Sanna Nielsen. Att få leda Allsången – ett av våra käraste program – som precis som Melodifestivalen har musiken i fokus, ska bli så himla roligt.

– Årets Allsång på Skansen lockade över 120.000 besökare, berättar tf Programchef Tobias Runnfeldt. Varje tisdag under sommaren är en upplevelse då planen framför Sollidenscenen fylls med sjungande besökare redan från kl 10 då vi öppnar.

I år arrangerades Allsång på Skansen för 79:e gången. Programmet har sänts i SVT sedan den 3 augusti 1979. Samma sommar producerades ytterligare tre program. 1980 sändes åtta program och fyra år senare, 1984, sändes fyra program. Från 1990 har Allsång på Skansen varit ett stående inslag varje sommar i SVT.

Vår nya programledare, Sanna Nielsen, debuterade redan 1996 på Sollidenscenen. Som elvaåring – med svensktoppsettan ”Till en fågel” – gästade hon Allsång på Skansen och dåvarande programledaren Lasse Berghagen.

Skansen – Världens äldsta friluftsmuseum

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum. Det grundades 1891 av Artur Hazelius för att visa hur människor bott och verkat i Sverige under äldre tid. Cirka 150 byggnader flyttats hit från hela Sverige.

I djurparksdelen visas skandinaviska vilda djur och på en del av gårdarna tamboskap. Skansen-Akvariet har exotiska djur. Dessutom finns här scener, restauranger, lekparker och butiker.

Mer info om Skansen

www.skansen.se/sv

  Hotell i Stockholm

Boka här: Hotell, vandrarhem, B&B i Stockholm

Källa och bild: Skansen

Andra artiklar