StartGöteborgSju skäl att besöka Julstaden Göteborg

Sju skäl att besöka Julstaden Göteborg

Göteborg är Skandinaviens mest glittrande stad och här finns också mängder med upplevelser att ta del av – och inte minst en mysig atmosfär. Här får du veta varför du ska besöka Julstaden Göteborg inför jul:

  1. Jul på Liseberg. Sveriges största julmarknad. En isshow i världsklass, i år på sagotemat ”Hans och Greta”. Fem miljoner juleljus och snö på träden. Stiliga julbodar och affärer med traditionell mat, gammaldags hantverk och designartiklar.
  2. Ljusstråket. Genom centrum går det tre kilometer långa ljusstråket från hamnen, via Avenyn till Liseberg. Färgstarka ljusinstallationer på temat passion lyser från 4 december. Körerna i ”Den sjungande julgranen” ger extra julstämning på Drottningtorget.
  3. Traditionella julmarknader med fint hantverk, till exempel Kronhuset och Haga, såväl som flera nutida designmarknader med unika föremål såsom Röda Sten, HDK och à la London.
  4. Saltstänkta julbord. Sjömagasinet, Strömma-båtarna och Pensionat Styrsö-Skäret är några av de restauranger som serverar julbord med extra mycket skaldjur i tillägg till det traditionella julbordet med inlagd sill och lax i olika varianter.
  5. Paddan-båtarna. Ett unikt sätt att ta sig till Liseberg – så länge kanalen inte har frusit! Från Kungsportsplatsen längs kanalerna ända fram till Liseberg. Filtar, ljus och glögg håller passagerarna varma under färden.
  6. Lucia och julkonserter. Många julkonserter, både i stans kyrkor och på scener, och inte minst flera vackra Luciaframträdanden runt den 12-13 december.
  7. Kaféer. Massor av mysiga ställen där man kan njuta av pepparkakor och Lussebullar. Gärna med varm choklad eller glögg till.

Dessutom har Göteborg en kompakt citykärna, där nästan allt är inom gångavstånd. Här finns personliga små butiker – perfekta ställen att hitta sina julklappar.

  Hotell i Göteborg

Boka här: Hotell, vandrarhem, B&B i Göteborg

Källa: Göteborg&Co.; bild: Clarion Hotel Post

Andra artiklar