StartDalarnaSkiStar: Vinterns fjällnyheter 2015/2016

SkiStar: Vinterns fjällnyheter 2015/2016

SkiStar investerar löpande i att förbättra skidupplevelsen och inför vintern fortsätter utvecklingen där nyheter i Sälen och Vemdalen står i centrum. Det blir enklare att ta sig till Åre i vinter, hela 3 nya direktlinjer från Sveriges tre största städer börjar trafikera Åre/Östersunds flygplats lagom till skidsäsongen startar.


Sälen – Storsatsning i Tandådalen

Ny expresslift, bilfritt skidtorg, nytt barnområde och utökat restaurangutbud är några av de saker som sker i Tandådalen till kommande vinter. Trotjänaren Panorama Express byts ut mot en ny 6-stols expresslift och Tandådalstorget blir ett bilfritt område vilket skapar en helt ny torgkänsla med stor potential för skidåkande gäster. I anslutning till den nya Expressliften byggs ett nytt barnområde, Valles Skidland, med rullband och annat skoj för de minsta barnen.

I Stora Backen i Tandådalen byts belysningen ut mot nya, moderna LED-lampor samtidigt som snöproduktionen vid Tandådalstorget automatiseras. Tandådalens parkområde flyttar från Norra skidområdet till Gusjöbacken på Östra Tandådalstorget, en utveckling som gör det möjligt att bygga ett säkrare och bredare utbud av hopp och features som även passar barn och ungdomar som vill lära sig åka park.

Inne på Tandådalens fjällhotell byggs restaurangen om. Det kända restaurangkonceptet Oleary’s flyttar in i bottenplan och på övervåningen skapas en lodge/lounge miljö med utsikt över Tandådalen och Hundfjället. Övervåningen kommer att inspireras av Skilodge Lindvallen och blir ett ”välkomnande vardagsrum” för alla skidgäster i Tandådalen, med matservering och bar.

I undervåningen i skidshopen på Tandådalstorget byggs ett helt nytt Waynes Coffee med 120 sittplatser. Caféet innefattar också en solaltan med ytterligare ca 100 sittplatser som vetter både mot Tandådalen och Hundfjället. Reception och SkiPassförsäljning integreras med caféet och i direkt anslutning byggs en lobbydel där gäster kan slå sig ner en stund.

Förutom storsatsningen i Tandådalen uppgraderas Lindvallens snösystem med 10 nya energieffektiva snökanoner. För att göra det än mer tillgängligt att besöka hela SkiStar Sälens skidområde sätts ytterligare en expressbuss in som trafikerar sträckan Hundfjället – Lindvallen dagligen.

Sälen: Mer information och nyheter

www.skistar.com/sv/Salen/Om-Salen/

  Hotell i Sälen

Hotell, vandrarhem, B&B i Sälen


Vemdalen – Ny expresslift, den 6:e för Vemdalen

Vemdalen fortsätter sin omfattande utvecklingsresa och inför vintern byts Hovdebanan ut mot en ny sexstols expresslift, Hovde Express. Detta fördubblar liftkapaciteten och skapar ännu bättre och modernare skidfaciliteter. Med denna investering har det under den senaste tioårsperioden satsats drygt 320 miljoner kronor i skidsystemet i Vemdalens tre skidområden, Klövsjö/Storhogna, Björnrike och Vemdalsskalet. Investeringar som även driver på utbyggnad av boende och service. Barnområdet på Vemdalsskalet får också en ny barnbacke och i Björnrikes barnområde byggs en ny barnbacke och ett nytt 66 meter långt rullband. I Björnrike utvecklas Vemdalen Snow Park med bl a nya features och linjer.

Förutom utvecklingen i Vemdalens skidområde byggs nya boenden, ca 650 nya bäddar som förmedlas via SkiStar. Vid Vemdalsskalet byggs en SkiLodge med 27 bekväma lägenheter som byggs ihop med fjolårets restaurangnyhet. Vid Väst Express byggs 14 nya lägenheter med Ski in- och outläge. I Klövsjö/Storhogna byggs fler boenden och i Björnrike växer Blästervallen, vid Grizzly Express vidare med fler boenden.

Vemdalen: Mer information och nyheter

www.skistar.com/sv/Vemdalen/Om-Vemdalen/

  Hotell i Vemdalen

Hotell, vandrarhem, B&B i Vemdalen


Åre – Enklare transport till Åre från Sverige tre största städer

I vinter kan den skidsugne flyga direkt till Åre/Östersund från Sveriges tre största städer. Den 20 december startar Malmö Aviation direktflyg till Åre/Östersund från Malmö och Göteborg något som tidigare bara varit möjligt från Stockholm. Därmed förkortas restiden avsevärt för skåningar och göteborgare som vill spendera tid i Sveriges skidmecka i vinter. Tidtabellerna är anpassade efter in-och utcheckningstiderna för fjällboendet i Åre.

Att Åre arrangerar världscuptävling nummer 99 och 100 under den officiella öppningshelgen Åre Ski Opening 11-13 december är ett kvitto på att Åre är en skidort i världsklass. Under helgen ställer även de ledande varumärkena inom snowboard och alpint ut sina nyheter i ett klassiskt skidtest. Restauranger och nöjesarrangörer öppnar även de under öppningshelgen.

Åre som är känt för högklassig skidåkning, mat, nöje och en bykänsla utöver det vanliga får nu ett nytt och välkomnat matkoncept. Bistrologiskt heter den nya restaurangen på toppstationen av kabinbanan. I den nyrenoverade restaurangen, kommer hungriga skidåkare serveras mat som är 100 % ekologisk. Bra ekologisk mat i kombination med en fantastisk utsikt gör att Bistrologiskt kommer passa bra in i Åres redan befintliga restaurangutbud. Restaurangutbudet i Åre är i klass med storstäderna med inte mindre än åtta krogar i White Guide och det jämtländska skafferiets skatter ligger många kockar i Åre varmt om hjärtat.

Att Valle tagit Åres yngsta gäster och deras föräldrar med storm råder det inget tvivel om och nu får Valle ett eget skidland i Rödkullen. Här designar Valle sin egen äventyrsbana där det väntar något spännande bakom varje sväng. Han bygger också upp en mini-park för de allra yngsta där barnen kan träna på sina första små hopp samt åka på små boxar.

I Åre fortsätter även utvecklingen av Åre Ambilight Snow Park med en ny 260 meter lång linje som kommer innehålla ny raillinje och nya hopp.

Åre: Mer information och nyheter

www.skistar.com/sv/Are/Om-Are/

  Hotell i Åre

Hotell, vandrarhem, B&B i Åre

Källa: SkiStar; bild överst på sidan: Jonas Kullman

Andra artiklar