StartDalarnaDestination Dalarna nominerar WildSweden till Stora Turismpriset

Destination Dalarna nominerar WildSweden till Stora Turismpriset

WildSweden är Dalarnas bidrag till Stora Turismpriset 2015. I år delas priset ut för 22:a gången i rad och prisutdelningen är i Stockholm, tisdagen den 20 oktober.

Turistorganisationer i samtliga län har erbjudits att nominera kandidater till priset och vinnaren utses av styrelsen i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. I Dalarna är det Region Dalarnas klusterinitiativ Destination Dalarna som nominerar länets kandidat.

Guidade safariturer med fokus på vilda djur

WildSweden är arrangör av guidade safariturer med fokus på vilda djur i Sverige och har mer än tio års erfarenhet av att skapa minnesvärda och lärorika upplevelser kring djur som älg, varg, bäver, björn, fjällräv och tjäder. WildSweden har tagit emot naturintresserade gäster från hela världen för att uppleva vilda djur på riktigt. Mer än 75 olika länder finns i kundregistret.

”Fans” från hela världen som kommer till Sverige

– Fantastiskt att vi är nominerade, det är stort. Det är ju lite som att gå till final i Melodifestivalen, som Måns Zelmerlöw alltså. Vi är ju ständigt ”on tour” och uppträder i skogen för fans från hela världen som kommer till Sverige bara för att se oss live. Heja naturen, heja naturturismen, säger Marcus Eldh.

Destination Dalarnas motivering för WildSweden

Motiveringen lyder:

”WildSweden organiserar och förmedlar äventyrsaktiviteter och paketresor som präglas av lärande och långsiktig hållbarhet. Det görs på ett mycket framgångsrikt sätt. WildSweden ger en internationell målgrupp reseanledning att välja Sverige och Dalarna som destination. WildSweden är ett lysande exempel på exportmognad och strategiskt användande av sociala medier. Lägg därtill Marcus Eldhs unika entreprenörsanda, goda värdskap och stora engagemang att generöst dela sina kunskaper och erfarenheter med andra.

Genom att inspirera och lära ut till studenter samt samverka med andra företag bidrar Marcus Eldh till att skapa tillväxt även utanför sitt eget företag”.

”Wolf Tracking in Winter” har platsat på listan “National Geographic’s 50 tours of a lifetime”

En av WildSwedens resor utsågs tidigare i år till “National Geographic’s 50 tours of a lifetime”. Resan som utsetts till en av de bästa i världen kallas Wolf Tracking in Winter, den enda resan från Sverige som platsade på listan.

Mer info

www.wildsweden.se

  Hotell i Dalarna

Boka här: Hotell, vandrarhem, B&B och campingstugor i Dalarna

WildSweden är Dalarnas bidrag till Stora Turismpriset 2015

Källa: Visit Södra Dalarna AB, bilder: Marcus Westberg (överst på sidan) och WildSweden

Andra artiklar