StartDalarnaOrsa Grönklitts nyheter 2016: 4-stolslift det största som hänt Grönklitt

Orsa Grönklitts nyheter 2016: 4-stolslift det största som hänt Grönklitt

Orsa Grönklitts nyheter vinter 2015/2016

Barnen blir de nya kungarna i Orsa Grönklitts nya storsatsning i Orsa, Dalarna. En helt ny skidkarusell för dem som står på skidor för första gången, ett nytt åkband i barnbacken – och en 4-stolslift som snabbt tar åkarna upp till toppen – med benen dinglande över vargarna.

– 4-stolsliften är det största som hänt Grönklitt efter att vi fick vår allra första lift för 50 år sedan. Tillsammans med övriga nyheter är vi nu ett svårslaget alternativ för barnfamiljer, säger Mark Baljeu, vd på Grönklittsgruppen.

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turistföretag och har bland annat skidanläggningarna Orsa Grönklitt med Orsa Rovdjurspark och Tänndalen.

Orsa Grönklitt är redan känt som ett av skidsveriges bästa ställen för barnfamiljer med snälla backar, skidskolor, knappliftar, figurer i backen, portar, mindre terrängvågor och gott om plats.

I år görs en storsatsning på barnfamiljer och alpinprodukten med en rad nyheter.

Några av Orsa Grönklitts nyheter i korthet

  • 4-stolslift – tar skidåkarna upp till toppen på knappa fyra minuter och vidare till äventyrspisten Blåbärskogen och den brantare skidåkningen i norr och öst. På vägen kommer både varg och tiger att kunna siktas. Med den nya sittliften kommer också köerna i barnområdet att minska.
  • Barnkarusellen – här kan de som aldrig stått på skidor hålla i sig medan de lär sig att hitta känslan.
  • Nytt åkband – tar de minsta skidåkarna en bit upp i backen så att de kan prova sina nyvunna färdigheter. Nästa steg är att ge sig ut för hela barnbacken och Blåbärsskogen.
  • Rensade pister – Den bortglömda Biffen-nedfarten väcks åter till liv genom den nya 4-stolsliften. I övrigt har flera områden kring pisterna rensats och förbättrats inför året.
  • Mer mys och grill – Barnområdet och kring nya dalstationen byggs om med centralare grillplatser och mysigare inramning.

– Med årets nyheter har vi en komplett skidanläggning med modern alpin skidåkning och längdåkning av yppersta klass. Tillsammans med Rovdjursparken har vi en unik produkt i Skidsverige, säger Mark Baljeu.

Grönklittsgruppen

Grönklittsgruppen är ett av Sveriges snabbast växande turismföretag. Grönklittsgruppen omfattar följande anläggningar inom camping, temaparker och skidanläggningar: Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark, Orsa Camping, Orsa Bowling, Rättviks Camping, Siljansbadets Camping, Grännastrandens Camping, Sagolandet Tomteland, Tänndalen och Mora Parken.

Mer info

www.orsagronklitt.se

  Hotell i Orsa

Boka här: Hotell, vandrarhem, B&B i Orsa

Källa och bild: Orsa Grönklitt

Andra artiklar